onsdag 3 mars 2010

Lyx Dusch, Slott och Mustacher!

Välkomna mina vänner, idag har det varit fullt upp på den Tyska landbacken för dom tappra fem. Igår natt kom Nick, en god vän till Fabian och nu även till oss hit och hälsade på. Han är den andra personen som ska hjälpa till vid inspelningen, det är även också han som ser till att våra krav och önskemål om stuidon och förnödenheter kommer till sin rätt.

Dagen började helt enkelt med att vi vaknade upp på våra madrasser, som mest troligt är en relik från andra världskriget, med ett glatt lynne och vittring på Korv och Stads sightseeing! Frukosten intogs med njutning av högsta klass, yoghurt, musli, salami, ost, mjölk, jucie och allt annat gott man kan tänka sig flödade som vin i Valhalla. Efter detta kände Jag, Thomas och Micke att en dusch vore en tämligen angenäm upplevelse medans Mange och Peter tydligen trivs med att lukta gammelmorfar... Men sent om cider blev det då så att dom Tre musketörerna och Nick fick möjligheten att hälsa på Nick´s föräldrar i en liten by utanför Erlangen där vi skulle få möjlighet att svida om och duscha oss rena för en heldag på stan. Nick!


Det vi inte förväntade oss var att vi skulle få möjlighet att tvätta oss i en dusch större än Thomas lägenhet. Låt oss helt enkelt stanna vid att Nick´s far har ett fint jobb på Puma, stället där man gör kläder, skor och allt annat man kan tänkas behöva. Trevligare människor än hanses föräldrar var det längesen man träffade, jordnära, trevliga och omtänksamma, allt man någonsin kan tycka en människa ska vara. P.S dom kör inte sakta på Autobahn.

Vi körde även påvägen dit förbi Adidas, Puma´s och Nike´s factory Outlets som låg inom en radie av 1km från varandra. Kan väll nämnas att småstaden inte riktigt har samma storlek som dessa butiker...

Åka 160 i en minicooper är som att åka goocart utan Byxor och kalsonger, snabbt och angenämt!


Efter detta anlände vi till Studion igen, där Peter och Mange hade tvättat Studion istället för sig själva, vilket i och för sig var väldigt uppskattat. Sen bar det av med Tunnelbanan in till centrum där vi träffade Nick´s flickvän. Hon tog sig tid att visa oss fem Nurnberg´s fantastiska arkitektur och gömda Korv ställen som många turister sällan satt sin fot på. Jokkmokskorv i all ära men detta fick även en lukrad korvgourmet att sträcka på smilbanden.
Gick förbi en marknadsplats som nuförtiden är känd för att ha Tysklands största julmarknad men som förr i tiden var skådespel för NSDAP´s årliga möten under andra världskriget. En konstig känsla att stå på samma plats som nu lyste med värme och kultur men som förr stod för allt som man själv föraktar.

Sen bar det av till Brautwursthäusle, en korvens mecka med en specialitet av tre magnifika korvar i ett och samma bröd, strö på lite senap och du vill alldrig hava en annan korv igen.
Låt oss säga att fem mycket nöjda pojkar sedan spatserade vidare till ett slott mitt i Nurnberg centrum där man från muren såg hela det vackra Nurnberg.
När vi sedan nöjda gick vidare genom centrum och fikade på ett lokalt Starbucks såg vi någonting som kunde få en vuxen man att gråta av glädje! Mustaschernas okrönte mästare och säljare av grillad korv, vi vill kalla honom Frans Strudl. Dock var det ju inte hans namn men vem bryr sig.

Frans Strudl, Nurnberg från slottet och Turisterna.
Hemmåt bar det sen med två styckna kokplattor inhandlade för att sedan låta Thomas våran kock tillreda en fantastisk pastarätt som vi snart kommer att avnjuta!
Kvällen kommer att fortsätta med lite poker, Tv-spel och riggning av trummor och Mickar för att sedan imorgon Torsdag köra igång med våran Maraton inspelning av en skiva som vi hoppas kunna ska bli fruktansvärt bra. Förutsättningar är ju dom bästa... jag är ju här i alla fall.
Roligare än såhär kan det nog bli men jag tror det blir svårt att toppa, får väll se vad resten av våran resa kommer att bestå av.

Mustachkampen fortsätter som planerat och har gett upphov till en viss växt av hår under näsan, men än tar det nog ett tag innan vi kan kallas Frans Strudl!
Kungen´s Korv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar