måndag 15 mars 2010

Hela helgen´s bravader!

Ja ni, det var ett tag sen denna glorsiösa blogg blev uppdaterad nu, varför detta skedde kommer att förtäljas och utredas nästan minutiöst i denna blogg. Kan varna er för att det kommer att lbi en ganska så lång blogg denna gång så om ni känner att tid inte infinner sig i era liv så kanske ni ska ta en funderare om ni orkar läsa detta men såklart hoppas jag ju att ni gör det. Sist det skrevs så förtäljde jag ju för er att fredagen skulle bestå av bespisning på någon lokal resturang i Erlangen och att det senare skulle avslutas med en härlig filmkväll. Första delen av detta skedde och så fantastiskt det var. Det började med allmän tvagning och rakning av gemene man och sen på med den finaste stass vi kunde hitta. Med begränsat klädförråd fick vi improvisera litegrann men jag tyckte ändå att vi såg ganska så städade ut, att vi sen har välansade mustascher drar ju inte ifrån. När detta var klart så begav vi oss ut på stan, som tur var hade vi med oss Nick´s fantastiskt trevliga flickvän Flavia som hjälpte oss att hitta guldkornet i denna syd belägna tyska stad. Efter en stunds promenad klev vi in på ett väldigt gemytligt stekhus av högsta klass, väl där inne och inackorderade vid bordet så beställde vi in varsin välsmakande Tysk öl och när alla andra småpojkar valde en ljus öl, vilket märke jag inte kommer ihåg, beställde jag en mustig och grymt eufori framkallande mörk öl av märket Kloster Heiss. Till detta tog vi en prima Argentinsk 200g stek och något som påminde om potatisgratäng, kan dock säga att köttet i sig var så gott att det till och med fick våran kräsna finsmakare Thomas att uppleva en känsla som han sällan haft. Såklart blir man ju lite törstig av en fin stek och in flödade en till öl till var och en, samma denna gång gick jag på den mer manliga ölen av märket Kellar Bier. En specialitet från Erlangen som serverades i ett Stenkrus! Det enda som fattades för att känna sig som en riktig Tysk var några lederhosen och en tallrik surkål. Fantastiskt öl.

Vad hände sen? Ja, som sagt så var det planerat en filmkväll men nu när vi för första gången på två veckor fick både lukta och se ut som människor igen så kände vi att kvällen fortfarande var ung och sökte oss, i våran jakt på Guiness, ner till en liten, familiär Irländsk pub kallad The Golden Moon. Vid första anblick av inredning trodde vi att vi färdats ungefär 30 år tillbaka i tiden, men mer gemytligt folk, trevlig personal och grym trubadur hade vi inte upplevt på länge. Man kan väll säga att kvällen började när Svenskarna anlände. Sen blev det förstås en Döner Kebab på det lokala haket Mamma Mia.









Lördag då. Efter ett uppvaknande bredvid en timmerstocks sågande Mikael Holmberg var det dags att hälsa på grabbarna i en annan del av Erlangen. Märk väl att dessa inte är någon sorts kopia på dom medverkande i en annan del av Köping utan helt enkelt Peter, Mange och Thomas inkvarterade i Nick´s lägenhet belägen 2km från Fabians. Det var nämligen så att våra tyska vapendragare hade en spelning några mil från Erlangen på Lördag så dom var borta hela helgen. Resten av dagen kände vi oss som ni kan förstå lite trötta och hängiga. Därför var det äntligen dags att koppla av med en Film. Efter denna film kännde vi oss lite hungriga och begav oss mot en resturang vi hade kollat in under dan för att avnjuta lite äkta Tysk husmanskost. Dock där hände någonting vi alldrig riktigt varit med om. Eftersom vi redan vid första anblicken av lokalen kände att det var lite "högre" klass på stället blev det genast lite obekvämt när Servitrisen kollade på oss med en väldigt avsmakande blick och efter att vi snabbt hade frågat om dom hade ett bord för fem, vilket vi såg att dom hade gott om, fick ett lika snabbt svar att dom inte hade det... efter det var det bara att vända på kosan och inse att vissa ställen dömer folk efter utseende och inte efter något annat... jaja, vill dom inte ha våra pengar så skit i dom. Efter detta väldigt förudmjukande bemötande så gick vi vidare till ett ställe som vi i alla fall var säkra på att bli serverade. Papa Joe´s! Det första vi möts av är en väldigt trevlig och engelkspråkig servitris som visar oss till bordet, tar beställningen på dryck och en Ribbplate var. Smakade så sjukt bra!
Resten av kvällen var väldigt händelselös med ännu en film i bagaget och sen lite sömn.

Nu söndag då, med frukost intagen och i bilen till studion så kände vi oss grymt peppade på att börja arbeta igen, det är ju nu dags att spela in gitarrer och sång på alla låtar som jag och Micke så majestätiskt har fixat till på bas och trummor. Klockan tre anlände vi i tron att Fabian och Nick skulle vara där. Så var dock inte fallet. Skickade därför ett vänligt litet sms till Nick och undrade hur det gick för dom och fick tillbaks som svar
"we are at the police station".
Jaja! vad nu då. Tydligen var det inte "värre" än att deras datorer hade blivit stulna från deras loge och dom var tvungen att anmäla detta för att på något sätt kunna tillgodose sig med lite pengar för sveda och värk. Så inspelningsstart blev klockan 22:00 istället för 15:00. Men med två uberpeppade gitarrister i studion så var det inga problem. Jag och Micke drog från studion vid 03:00 för att avnjuta en renbäddad dubbelsäng. Tämligen angenämt.
Nu är det då måndag och jag sitter, efter en storhandling på Lidl, vid Thomas dator för att uppdatera er nära och kära om hur vi har det här. Anledningen till att det blev idag var för att vi inte haft någon tillgång till internet under helgen.
Imorgon är det tisdag och det börjar närma sig hemfärd.. eller nästan i alla fall. 9 dagar kvar sen kommer vi!

Vill bara som partisk blogg innehavare säga åt alla att uppleva tyskland någon gång i erat liv men
även det ack så vackra Lillpite. En rolig helg blev det men nu är
det jobb tills flyget går.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar